Yoğurt Dolum ve Kapatma Makinesi’nde Yenilikçi Çözümler

YD118-04 Yoğurt Dolum ve Kapatma Makinesi ile sektördeki işletmelerin “Homojenize Yoğurt” ve “Kaymaklı Yoğurt” üretiminde ihtiyaç duydukları iki farklı teknolojiyi bir araya getirdik.

YD118-04 Yoğurt Dolum ve Kapatma Makinesi ile sektördeki işletmelerin “Homojenize Yoğurt” ve “Kaymaklı Yoğurt” üretiminde ihtiyaç duydukları iki farklı teknolojiyi bir araya getirdik.Bu iki farklı teknolojide;*Homojenize Yoğurtta “Dolum,  Folyolama ve Kapaklama”,

*Kaymaklı Yoğurtta ise “Folyolama” ve “Kapaklama” aşamalarının bir araya getirilmesiyle, üretilen ürünlerin tek bir makinede ambalajlanmasının sağlanması ve son ürüne dönüştürülmesinde çalışma kolaylığı, iş gücü tasarrufu, ürün güvenliği, üretim hızı ve kapasite artışı gibi konularda yaşanabilecek sorunların daha işlevsel ve verimli hale getirilmesinin amaç edinildiği inovatif bir fikir ile sektöre ilham verecek bir makine dizayn ettik.

Makinedeki en önemli inovatif fikir, prosesi gereği makineye gelmeden önce kase kase mayalanan kaymaklı yoğurdun folyolama ve kapaklanmasında, kaselerin makineye tek tek yerleştirilmesi yerine, konveyör bant yardımı ile kaselerin makinenin haznesine otomatik olarak yerleştirilmesi ve yine otomatik olarak folyo ile kapatılıp daha sonra kapaklanmasıdır. Bu yenilik sadece çalışma kolaylığını sağlamayı değil, üretimin yoğunluğu nedeniyle yaşanabilecek fireleri, gıda güvenliği risklerini ve iş kazalarını da önlemeyi hedeflemektedir.

YD118-04, PLC sistemi, Pnömatik Sistem ve Servo Motor donanımlıdır. Ayrıca makine, plexiglass plastik cam ile kaplanmıştır ve metal aksamı AISI 304 paslanmaz çelikten imal edilmiştir. Makine, CIP ünitesine sahiptir bu yüzden CIP temizliği etkin bir şekilde yapılabilmektedir. ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve uluslararası gıda üretim standartlarında üretim yapılabilmektedir.

Avantajlar

  • Saatte 4000 adet kâse dolumu rahatlıkla yapılabilmektedir.
  • Kâse çapı 118 mm olan 100 g’dan 1000 g’a kadar çok çeşitli ürün yelpazesinde dolum yapılabilmektedir.
  • Kapalı ve el değmeden dolum ve kapama yapıldığından yoğurtta meydana gelebilecek küflenme riski minumuma inmektedir.
  • Makine dizaynı gereği homojenize(kaymaksız) yoğurt üretimine uygundur. Ancak üretiminde kaymaklı yoğurtta bulunan işletmeler, makinenin dolum ünitesini çalıştırmadan konveyör banttan besleme yaparak, sadece folyoloma ve kapaklama ünitesini çalıştırıp kaymaklı yoğurtlarını folyolu bir şekilde pratik ve seri olarak paketleyebilmektedirler.
admin

admin Hakkında